menu
Word Lid
Speerpunt: Vlaams Belang Niel pleit voor een veiliger Niel

Veiligheid is een veelomvattend begrip met diverse facetten en Vlaams Belang Niel heeft een duidelijke visie over hoe de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente verbeterd kunnen worden. Met een sterke nadruk op preventie en handhaving, hebben wij enkele concrete voorstellen opgemaakt om Niel veiliger te maken voor haar inwoners.

Aanpak van Overlast en Criminaliteit

Vlaams Belang Niel erkent dat er ruimte is voor verbetering in de aanpak van overlast, sluikstort, druggebruik, en drugs dealen in onze gemeente. De partij roept dan ook op tot een harder en kordater optreden om deze problemen effectief aan te pakken.

Daarnaast pleiten we voor strengere maatregelen tegen bestuurders die het verkeersreglement overtreden en voor een doortastender aanpak van relschoppers, vandalen, fietsdieven en andere criminelen die de veiligheid van onze gemeente bedreigen.

Verbeterde Respons op Burgermeldingen

We benadrukken het belang van een snelle respons op meldingen van bezorgde burgers. VB Niel pleit voor een verhoogde zichtbaarheid van de ordediensten op straat en de plaatsing van beveiligingscamera's op locaties die gevoelig zijn voor criminaliteit en vandalisme, zoals de stationsbuurt en de omgeving van de sporthal. Een vast aanspreekpunt van de ordediensten in onze gemeente zou ook alleen grote drempelverlagende stap in de goede richting zijn om bepaalde feiten sneller te melden.

Wegwerken van Onveiligheidsgevoel

Een tweede cruciaal aspect van veiligheid is het wegwerken van het onveiligheidsgevoel bij de inwoners. Vlaams Belang Niel wijst op slecht verlichte fiets- en wandelpaden, wat een negatieve invloed heeft op het algemene veiligheidsgevoel. we merken op dat de belofte van "meer blauw op straat" in de realiteit nog te weinig zichtbaar is.

Onderhoud van Openbaar Domein

Het derde aspect van veiligheid heeft betrekking op het onderhoud van ons openbaar domein, zoals straten, fietspaden, voetpaden, pleinen, parken en parkeerplaatsen. Vlaams Belang Niel benadrukt dat de staat van ons openbaar domein vaak onvoldoende is en roept op tot een beter onderhoud met meer en betere middelen voor de uitvoerende diensten.

Al deze kleine pijnpunten tezamen hebben een negatieve invloed op de veiligheidsbalans in Niel. Vlaams Belang Niel verbindt zich ertoe om de belangen van de gemeenschap te verdedigen en druk uit te oefenen op de juiste plaatsen om Niel veiliger en leefbaarder te maken voor al haar inwoners.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF