menu
Word Lid
Speerpunt: behoud van groene identiteit en leefbaarheid in de gemeente

Vlaams Belang Niel pleit voor behoud van groene identiteit en leefbaarheid in de gemeente

Vlaams Belang Niel heeft als kernwaarde een leefbare gemeente in het vaandel staan. Helaas kampt de gemeente met een groot sluikstort probleem, daarom dat de partij zich inzet voor beter toezicht en een strengere aanpak van sluikstorters door middel van bijvoorbeeld camera's op kritieke locaties te plaatsen en de overtreders dan ook te beboeten.

Het onderhoud van het openbaar domein primair de taak van de gemeente zelf. Vlaams Belang Niel pleit voor het consequent onderhouden van straten, bomen, struiken, grasperken en bermen door het gemeentebestuur, om zo een bijdrage te leveren aan het behoud van biodiversiteit in de gemeente. Het Vlaams Belang Niel benadrukt hierbij dat eventuele bomenkap moet worden gecompenseerd door inheemse bomen en plaats moet worden gemaakt voor inheemse struiken, bloemen en grassen.

Het onderhouden van straatmeubilair, speeltuinen en gebouwen die in eigendom zijn van het gemeentebestuur, draagt ook bij aan het behoud van een leefbare omgeving voor alle inwoners. Aangezien er een grote toename is van verkeer en bebouwing in de gemeente, is het van groot belang om voorzichtig om te gaan met het groene karakter van Niel. Daarom pleit Vlaams Belang Niel voor een dringende studie naar de impact op de luchtkwaliteit in de gemeente.

Samen met alle inwoners van Niel, wil Vlaams Belang Niel werken aan een schone en vooral leefbare gemeente, waarbij het behoud van de groene identiteit van Niel centraal staat.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF